APPSolute logo
Kövess minket facebook-on!Kövess minket facebook-on!

iPhone szétszedése és szerelése

iPhonePár hete járt nálam egy iPhone, ami sajnos elkapott egy sajnos eléggé elterjedt iPhone-betegséget: a kijelző egy része (alsó egy centi) nem érzékelt érintést, így azon a részen nem működnek a menük, nem használható. Kezdetben arra gyanakodtam, hogy netalán a digitalizáló szalagkábele kontakthibás és ezért egy sor kiesik. Kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak és jópár honlapot találtam, ami pont ezzel a hibával foglalkozik.

Dead strip-nek vagy Touch of Death-nek is hívják.

Azért szétszedtem, hátha mégis attól megjavulna. Próba szerencse. Természetesen fényképeztem az egész műtétet, hogy megmaradjon a sok szép kép az utókornak és az érdeklődőknek. Hát mit ne mondjak, érdekes volt és ugyanakkor nem egyszerű falat. A fém burkolatot leszedése nem való gyenge idegzetűeknek, én is féltem, nehogy baja essen. Végülis darabokra szedtem az iPhone-t, mindent jó alaposan megvizsgáltam, megcsodáltam, hogy milyen pontosan meg van tervezve, hogy minden passzol és mindennek megvan a saját helye a készülékben. Végül szépen összeraktam, de sajnos a halott csík megmaradt. Ezt a hibát csak a kijelző cseréjével lehet orvosolni, sajnos.

Jöjjenek az érdekes képek a műtétről!

Ha bárkinek bármi problémája van az iPod-jával, iPhone-jával bizalommal keressen!


14 hozzászólás

 • Hogylehet ebbe simkártyát tenni? :@

 • A negyedik illetve második képen is látsz egy kicsi különálló részt, amin van egy apró lyuk. Oda kell finoman benyomni egy tű hegyével vagy egy gemkapocs darabbal. Ezt követően kiugrik egy pici tálca, majd abba belehelyezed a SIM kártyát.

 • szia

  Szeretném szétkapni az iphone-m, mert teamérgezést kapott, de nincs hozzá olyan peremezőm.
  Honnan tudnám beszerezni?

 • Hello,

  Nekem a beszédhangszóróm ment tönkre!
  A kérdésem, kell e forrasztanom, vagy minden csatlakozóval van ellátva?
  Thx

 • A felső hangszóróra gondolsz, amit a füledhez tartasz beszéd közben? Annál nem kell forrasztani, de mire eljutsz odáig, hogy ki tudd szedni, elég sok más alkatrészt tönkre lehet tenni igen könnyen. Egyedül szerintem ne fogj hozzá a dolognak, az egyik legjobban beépített alkatrész, nem egyszerű cserélni, ha még nem csináltál ilyesmit 🙂

 • hello .,egy kérdésem lenne.,
  miben tudom megkülömböztetni az iphone 3g 16gb változatot a clón telefonoktól.,
  van olyan dolog rajta amit tuti nemlehet hamisitani??
  esetleg egy program ami csak igazi aplle mobilon fut.,
  vagy leszedni a hátulját és ott valami feliratokból kilehet ezt deriteni?,,

 • Hello!

  Kérdés: “sima” i-phoneom van, mint a képeiden… Tök vacakul lehet hallani állítólag az általam mondottakat, elképzelhető valamiféle mikrofonos elkoszolódás? Imádom amúgy, nem akarom feleslegesen bizgerálni se. Két éve megvan, talán érett a tisztogatásra. Volt már effajta panasz az életedben?

  Üdv:

  Tóth Béla

 • hali,nekem iphone 3gs-em van,és letöröltem róla mindent a beállitásokba,elkezdte csinálni,és már több mint egy napja nem kapcsol be..:S csak az alma van aztán ennyi,mi lehet a probléma?

 • Bence: Ez egy ismert szoftveres probléma a feltört telefonoknál. Hozd el szervizünkbe és jó eséllyel helyre tudjuk hozni!

 • Szia! 4 éves iPhone aksija pár hónapja megadta magát. Gyári aksit raktunk bele házilag. Már az első napon csak egy napig bírta, pedig rendesen lett feltöltve és lemerítve az aksija. Mára a telefon egész nap töltőn van és nem éled fel. Tudna valaki segíteni? Mi lett vele? Hol lehetne javítani?

 • jónapot kivanok

  ma leset a iphohe telefonom és széteset mukődőt mikor nagynehezen őszze raktuk utana szét jőtt azota nem megy kérem segicsenek

 • Sziasztok!
  Hogy lehet szetszedni a 4-es toltojet?

 • Nem szoktuk szétszedni az iPhone töltőjét, mert utána üzembiztosan nem használható és balesetveszélyes.

 • Van egy iphone 3 keszulekem, es ha felrakom toltore, a telefon azt irja ki hogy a toltes nem tamogatott ezzel a kiegeszitovel. Es a 4-esemnel siman megy ugyanezzel a toltovel.
  Lehet vele valamit csinalni?

Mit szólsz?