APPSolute logo
Kövess minket facebook-on!Kövess minket facebook-on!

iPod touch is járt már nálam…

iPod touch Egyszer majd elmondhatom, hogy nincs olyan iPod típus, amit ne szedtem volna még szét. Ma éppen egy iPod touchot kellett kicsikét életre kelteni, mert nem adott ki semmi hangot, néha kicsit sercent, de amúgy semmi.

Első ötlet: szösz ment a jack-be. Talált! Egy tűvel kipiszkáltam egy jó nagy szöszkupacot, visszadugom a fülest, továbbra se mukkan meg. Amennyire bele tudtam lesni kívülről látszott, hogy az érintkezők teljesen be vannak nyomódva és nem érnek el a bedugott csatlakozó fémes részeiig, ezért nem szól. Próbáltam tűvel, de sehogy sem tudtam kijjebb húzni az érintkezőket. Egyszerűen nem lehet hozzáférni kívülről, amit meg is tudok érteni.

Megpróbáltam szétszedni, az alap műanyag iPod kinyitók kudarcot vallottak, egyből eltörtek, kicsorbultak. Mindig megpróbáltam kívülről, hátha megúszom a szétszedést de mindig vissza kellett térnem a szétszedéshez, hiába.

Végül elhatároztam, hogy nem foghat rajtam ki, már csakazértis szétszedem.

Senkinek sem kívánom, hogy iPod touchot kelljen szétszednie… Legalább 1 órát szenvedtem, mire végre feltárult! Egyszerűen annyira össze van rakva, meg annyira vékony, és annyira erős a hátlapja, hogy nagyon nehéz lefeszegetni. Bicska segített. És még karcos sem lett. Van egy olyan sejtésem, hogy az iPod nano 3. generációját és az iPod classicot is hasonló élmény szétszedni. Na majd meglátjuk.

Végülis sikerült szétkapni, nagyon örültem, hogy végre lejött a hátulja. Képeket nem csináltam kivételesen, inkább megpróbáltam hozzáférni a jack csatlakozóhoz. Az persze az alaplapon van, amihez még sok dolgot le kellett szedni. A jacken kívül sem lehetett nagyon hozzáférni az érintkezőkhöz, sikerült kicsit megigazítani, és izgulva kipróbáltam, hogy ugye még működik…
Működött, hála az Égnek.

iPod touchAz összerakás sem volt egyszerű, de végül is sikerült, és csak alapos vizsgálgatás után látszik, hogy egyáltalán szét volt szedve. Remélem jól fogja ezek után bírni, tanulság, hogy nem árt vigyázni, hogy hol tartjuk, és ha szösz megy bele, akkor nem erőltetni a fülest, hanem még időben kipiszkálni! Még az is szerencse, hogy ezt sikerült így megjavítani és nem kellett hozzá külön alkatrészt rendelni!

A napokban még szétszedtem az öreg 3G-s iPodomat akksicsere céljából, a winyója meghalt, úgyhogy majd kell keresnem bele újat. Csináltam a szétszedésről rengeteg képet, fel fogom tenni a napokban!


9 hozzászólás

 • Valószínű az én iPod touchomat is szét kell szedni, mert a kijelző alá kosz ment, vállalsz ilyesmit?

 • Ha csak a por ment alá, akkor inkább nem javaslom a szétszedést, mert túl nagy kockázat a megoldandó probléma kaliberéhez képest 🙂 Persze, ha nagyon muszáj… Hanyadik generációs az iPod?

 • Második generációs! http://mobilarena.hu/tema/ipod_touch_topik_minden_ami_ipod_touch/hsz_6070-6070.html – Itt van kép is a problémáról, tehát ez komoly mennyiségű por 🙂 és el szeretném cserélni, azért kéne kiszedni, mert dob az árán.

 • ugyanez a hiba az én touchommal is :s kb mennyiért tudnád megjavitani?

 • Nekem 6k-t mondott.

 • mármint nekem kontakthibás arra kérdeztem az árat

 • Ja, bocsesz, rosszul értelmeztem.

 • Üdv!

  Most fedeztem fel az oldaladat, remélem tudsz segíteni.. 🙂
  Az történt, hogy egyik napról a másikra elkezdett recsegni a touchom és a fülhallgatót ha bedugom akkor csak egy adott állásban tudom csak hallgatni a zenét.
  Erős fény alatt megnéztem a bemenetet és azt látom hogy valami rá van ragadva belül a touchon de nem tudom leszedni, erre van neked valami megoldásod?
  az a vicces hogy más fülhallgatóval meg simán hallgatom, tanácstalan vagyok nagyon.. viszont megnéztem a laptopon a fülhallgatót ott meg nem recsegett, nagyon nem értem hogy mi van akkor, kérlek írj vagy felhívlak szívesen.

  Üdv. Zoli
  Budapest 11.ker

 • Hali nekem elengedett a forrasztás ipod touchnál :S ha nem gond felvenném veled a kapcsolatot

Mit szólsz?