APPSolute logo
Kövess minket facebook-on!Kövess minket facebook-on!

iPod ikonok

Az OS X Leopardban az 512 x 512 pixel lett az ikonok lehetséges maximális mérete a korábbi 128 x 128 helyett. Ez idáig nagyon szép és jó, mostanában már a legtöbb programhoz szépen kidolgozott nagyfelbontású ikon jár, amit már csak a látványért érdemes néha kinagyítani és elveszni a részletekben. Ez az ikon téma már többször előjött már a dev.-en is, de ennek a bejegyzésnek köze lesz az iPodokhoz is, úgy gondtam, inkább itt a helye.

Az eredeti ikonAz Apple a Leopard megjelenése óta sem készítette el az iPodok alapértelmezett ikonjait 512 pixeles méretűre! Szerintem annyit igazán megtehetnének, hogy legalább az új modellekben legyenek 512-esek már alapból az ikonok. Sajnos maradtak a 128 pixeles elmosott, gyenge minőségű “ikonkák”, lásd oldalt.

Úgyhogy kitaláltam, hogy megcsinálom a nagyfelbontású iPod ikonokat, és még vizsgaidőszakban elkezdtem az iPod mini ikonját készíteni, úgy, hogy a lehető legjobban hasonlítson az eredetire, méretarányos legyen, és szép, színhű.

Kb. másfél napot dolgoztam az első prototípuson, és további napokat, mire elkészült a végleges változat. Az ikon-iPod kijelzője pont annyi pixeles, mint a valóságban, a feliratok is egyeznek, a betűtípust nem találtam meg sehol, szóval a betűket is nekem kellett elkészíteni. A végén már vonalzóval mértem a millimétereket az eredeti iPod minin, hogy az ikonja is teljesen méretarányos legyen. Alapmérték volt a kijelző, és mindent ahhoz képest mértem. A színeket és a fényeket megpróbáltam leghűbben visszaadni, külön köszönet illeti egyik grafikus barátomat, Petravich Miklóst, aki hasznos tanácsokkal segített. PS-ben készítettem el az ikont, vektoros, és ezért bármikor ki tudom nagyítani, amekkorára csak kell. Gyakorlásnak nagyon jó volt, sokat is tanultam vele.

Elkészítettem az iPod mini első és második generációs modelljainek ikonját, ízelítőként felteszem egyelőre képként, aztán nemsokára elérhetővé teszem az .icns fájlokat, amiket az iPodra másolva lecserélhetjük az eredeti gyenge felbontású ikont 🙂 A forrásfájlért keress meg, ha kell.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tetszik-e, érdemes-e folytatnom az iPod család többi tagjával? Írni fogok egy leírást is, hogy hogyan lehet kicserélni az iPodon az alapértelmezett ikont ezekre a nagyfelbontásúakra.

Kattints a képre a teljes méret megtekintéséhez!

iPod mini icon pack

Az első generációs iPod minik valósághű, nagyfelbontású ikonjai.

 

iPod mini 2nd generation

Második generációs iPod minik

A letöltéshez még várni kell kicsit, de dolgozom, hogy minél előbb feltehessem a letölthető iPod mini ikonokat, amivel lecserélheted az eredetit!

Update: Letölthetőek már az ikonok.


Egy megjegyzés

Mit szólsz?