APPSolute logo
Kövess minket facebook-on!Kövess minket facebook-on!

iPod mini – a kedvencem

iPod mini

Szerintem az Apple az iPod mini óta nem alkotott szebb iPodot. Annyira jól néznek ki ezek az apró iPodok, hogy a mostani iPod videokat és classicot is alázzák megjelenésileg. Sajnos már nem árulnak ilyet, kiadták helyette az iPod nano sorozatot, a minik gyártása megszűnt 2005-ben.

Az iPod miniből két generáció jelent meg, külsőre csaknem ugyanúgy néznek ki. Annyi a különbség, hogy a második generációs iPod miniknek a hátulján egy lekerekített téglalapba bele van írva a méretük. Az első generációsok csak 4GB-os méretben voltak elérhetők, a másodikosokat már lehetett rendelni 6GB-os tárral. Apró különbség, de a második generációs miniknek kicsit élénkebb volt a színe és a ClickWheel-en található ikonok színe is a borítás színével egyezett, míg az elsősöknek minden modelllen szürkék voltak az ikonjai (előre, hátra, lejátszás/szünet, menü). Belsőben elég sok minden változott, az alaplap és a kijelző teljesen más a két modellben és a ClickWheel áramköre is más. Ez annyiban érzékelhető, hogy a második generációs minik 18 órát bírnak egyhuzamban zenét játszani, míg az elsősök csak 8-at.

Sajnos, mivel már kicsit eljárt felettük az idő, az eredeti akksik egy idő után megadták magukat, így sok mininek kellett már kicserélnem az akkuját. Most is e célból szedtem szét egy minit, de egyúttal jobban szétszedtem, hogy csinálhassak egy jó kis galériát a képekből.

Még annyit tennék hozzá, hogy bár ez a kedvenc iPodom (talán azért is mert egy ilyen indított el az iPod-javítás útján 😉 ) annyit sajnálok rajta, hogy winchester van benne és nem flashmemória. Emiatt sajnos könnyen tönkremehetnek egy kisebb eséstől is, vagy sok rázkódástól. Futáshoz pont amiatt nem nagyon alkalmasak. Kár, hogy nem érte meg a flashmemóriás harmadik kiadást. Lett helyette a nano.


4 hozzászólás

 • Hali!

  Én úgy tudtam, hogy a Minikben MicroDrive van, azaz ki lehet cserélni CF kártyára.

  Bálint

 • A MicroDrive egy winchester, méghozzá tudtommal a legkisebb. Nem midegyik miniben lehet kicserélni CF kártyára csak a második generációsokban, illetve az sem mindegy, hogy milyen kártyára cseréled ki, mert nagyon válogatós 🙂

 • Szia, nekem is van egy minim, de sajnos alaposan kinőttem a tárolókapacitását. Utánaolvasgattam a nagyobb CF kártyáknak, és néhol akad egy-két 32 gigás olcsón, 16-22 ezek körül. Szerinted ezek közül valamelyiket bele lehetne pakolni? Nem szívesen váltanék más lejátszóra, nagyon megszerettem a minit. Az előzőmet sajnos elhagytam, az egy 4 gigás volt, most van egy hat gigásom, tehát 2. generációs.
  Itt az egyik CF:
  http://www.ipon.hu/webshop/product/traxdata_32gb_cf_233x/36797
  itt a másik:
  http://digitall.hu/php/etc/sheet.php?id=74289
  Előre is köszi a segítságet, RS

 • Bele lehet tenni mindenképpen, pont nemrég volt egy ilyen műtét, 8GB-os CF kártyát kapott a mini 🙂

Mit szólsz?