APPSolute logo
Kövess minket facebook-on!Kövess minket facebook-on!

Tetszhalott iPod shuffle-ök – hibás dokkok

iPod shuffle dokkKaptam javításra mostanában pár nem működő második generációs iPod shuffle-t. Érdekes módon, amikor kipróbáltam és rádugtam a dokkomra tölteni, hogy bekapcsol-e, mind elindult azon nyomban. Rájöttem, hogy nem is az iPoddal van a hiba a legtöbb esetben, hanem a hozzá mellékelt dokk-kal (így kell ezt írni? 🙂 ). Az első eset óta már mindig elkérem az iPodhoz tartozó dokkot is hiba megállapításához és eddig mindig azzal volt a baj és nem az iPoddal.

A képen is látható ennek a felépítése, egy 3,5mm-es jackdugó áll felfelé a dokkból, erre kell “ráültetni” az iPodot, ha tölteni szeretnénk vagy rámásolni zenéinket a számítógépünkről. Úgy tűnik, hogy ezt a kiálló jacket tartó belső műanyag szerkezetet szilárdságilag kicsit alulméretezték és egy rossz mozdulat képes arra, hogy vagy elferdítse a dugót, vagy beljebb nyomja a házba. Emiatt aztán a következő dokkoláskor nem fog már teljesen beleérni a dugó az iPod jack-aljzatába és emiatt se tölteni, se szinkronizálni nem lehet majd.

Nem hagytam annyiban a dolgot, szétszedtem a dokkot, hogy megnézzem, mit lehet tenni az aljzat megerősítésére. A szétszedés nem volt vészes, csavarmentes a felépítése, mindent ragasztó tart és hegesztett műanyagkötések. A kiálló jack lyukát kicsit ki kellett faragni, majd erős ragasztóval visszahelyezni a jacket és az elektronikát a helyére. Közben óvatosan kellett bánni a belső panellel, mert igen törékeny drótokkal volt a jackdugó hozzáforrasztva. Egyiket le is szakítottam, de vissza tudtam forrasztani, nem volt gond. Csináltam néhány képet a műtétről, érdekességképpen 🙂


16 hozzászólás

 • kocsándi gyula

  szia szép munkát végeztél evvel a kis dokkal nem tudod lehet ilyet kapni gondolom ez le áll ah elkészült a töltés köszike

 • Helló András !
  Lehet hogy nem jó helyre írok, de mindenképpen el szerettem volna mondani, hogy köszi a gyors, profi munkát, mellyel a iphone 2G- telefonom nem működő bekapcsoló gombját megjavítottad ! Máshol nem is akartak vele foglalkozni…..csak így tovább !!!
  Mindenkinek ajánlom a munkádat, ha gond van a szifonjával !

 • Szia!

  Remélem olvasod az írásomat:
  Az történt, hogy letört a jack csatlakozó az iPod Shuffle-m dokkjáról Vissza lehet ugyan tenni a helyére, mert belemegy, de ha megmozdítom/kiszedem, akkor kijön, mert nem tartja ott semmi.
  Szerinted érdemes belepillanatragaszózni, vagy mindenképpen szét kell szedni az egészet? (jelenleg úgy néz ki, hogy van maga a dokk, meg külön a kis jack) Ha gondolod, tudok róla képet küldeni.
  Köszi:
  Gergő

 • Helóka!

  Nembiztos ide kéne írnom de megpróbálom mert már nemtudok mit csinálni!:S Nekem is shufflém van és ha akarok rárakni zenét nem engedi egyszerűen megfagy a gép,de ha csak töltöm akkor bejelzi hogy ilyen és ilyen nevű ipod de nemtudok még restore-t se csinálni.Töröltem már az itunest újraraktam és mindig ugyan azt csinálja.Nemtudsz valami megoldást esetleg erre a problémámra?

 • Helló

  Meg tudja valaki mondani, melyik portokon kapja a töltést pontosan?

 • Szia! Lassan eljutok arra a pontra hogy a földhözvágom ezt a szrt.! A problémám az lenne hogy fel van töltve teljesen be is kapcsol viszont bekapcsolás után vagy 2 sec ig világit folyamatosan majd villan vagy kettöt és annyi! Nem lehet vele semmit kezdeni! Mielött ezt csinálta volna az utolso használatnál akadozva játszotta le azenét aztán meg is állt, majd ugy hagytam és kb fél ora mulva ismét elindult magátol a zene! Akkor kikapcsoltam és azóta semmi! Ha tudsz vmit segiteni azt megköszönném!
  Üdv: Cimbi

 • Esetleg töltsd le az Apple honlapjáról az iPod Reset Utility-t, hátha az helyrehozza!

 • Szia Andris.
  Azzal fordulok hozzád, hogy az iPod shuffle-öm valamien módon, egyik napról a másikra meghalt. rádugom a töltőre és ien narancs-sárgás fény pár másodpercig, majd semmi. bekapcsolni, tölteni nem tudom. Semmire nem reagál. Tudsz vele valamit kezdeni?
  Üdv, Gábor

 • Szia!

  Ma vitted el a szervizből, sajnos nem lehetett megjavítani, alaplaphibás volt, valószínűleg túláramot kapott hibás töltőről vagy USB portról 🙁

 • Az a helyzet hogy az ipod-omon amikor megnyomom a lejatszas gombot zolden es narancssargan villog es semmi! Van valami otlet?

 • Szia!

  Nekem az lenne a gondom igaz nem shuffle-m van hanem egy ipod classic 5-gn.-os
  ketyerém és az a gondom, hogy látszólag elindul de csak fehér a kijelző. Azt hallom, hogy a winyo(30Gb) bepörög kattog néhányat majd pörög tovább de ezen kivül semmi.
  A PC csak félig ismeri meg,tudja mit dugtam rá de illesztő drivert nem tesz mellé.
  Az iTunes nem látja.
  Szerinted a hiba oka mi lehet?
  Köszi!

 • Hello egy olyan problemam lenne hogy van egy iPod shufflem 4.generacio es be kapcsolom folyton pirosan vilagit semmi villogas semmi ha fel teszem tölteni akkor is folyton a piros ha elcsusztatomna kis pockot az offra van h nem akarja erzekelni es ki se kapcsol mit tudnék tenni esetleg csak hadjam tölteni sokkal tovabb mert meg csak zenet se hajlando lejátszani se semmit igy 🙁

 • Nálam is az a helyzet hogy az ipod-omon amikor megnyomom a lejátszás gombot zölden es narancssárgán villog és semmi! mit lehetne vele kezdeni?

 • Szia!

  Van egy szerintem első generációs ipod suffle. Valószínűleg az akkumulátor tönkrement, mert nem tudom tölteni. Lehet-e akkumulátort cserélni? Kb. 10 éve használom. Esetleg foglalkozol-e ilyen javításával? Külsőre négyzet alakú.

  Köszönöm a segítségedet!

Mit szólsz?