APPSolute logo
Kövess minket facebook-on!Kövess minket facebook-on!

Az iPhone HD megérkezett

  • english
  • hungarian

iPhone HDTegnap jó sok javítgatás után pihenésképpen a polcomon porosodó felesleges alkatrészekkel játszadoztam, megpróbáltam valami működőképes iPhone-t összerakni. Közben érdekes ötletem támadt:

Tegyünk egy iPhone-ba egy kicsit több akksiteljesítményt. Hely már nincs belül, így csak külső akksi építéséről lehetett szó, már csak azt kellett kitalálnom, hogy mindezt hogyan valósítsam meg. Végül méricskélések és próbálkozások után elkészítettem az iPhone HD-re (Heavy Duty, nem High Definition 😉 ) keresztelt modell prototípusát. Fejleszteni még lehet, de működőképes szerintem az elgondolás.

Nevezetesen egy plusz hátlappal szereltem fel az iPhone-t és a két hátlap közötti helyre még bőven elfért két iPhone akksi. Az akkumulátorokat természetesen párhuzamosan kapcsoltam, a belső akkumulátorhoz az eredeti hátlapba fúrt lyukon keresztül vezettem a másik két akksi vezetékét. A két extra akksit ezután erős ragasztóval a hátlapra ragasztottam és a második hátlapot meg őrájuk. Egy nap alatt keményre száradt a megvastagított iPhone 2G. Egy kis hely ugyan maradt még a két hátlap között az akksik mellett és alul a dokkcsatinál maradt egy kis inkonzisztencia a burkolaton, de ezen lehet majd még javítani. Ide még esetleg be lehetne építeni egy iPod nano alaplapját pendrive-ként.

Lássuk akkor az elért eredményeket:

  • Féltéglányi iPhone 11mm helyett 19mm-es vastagsággal
  • 140 gramm helyett 214 grammot nyom a telefon
  • Egy napi használat után ahol a rendes telefonom 50-60% körül járna akksitöltöttségben, a HD 96%-ra süllyedt csak teljes töltés után, pedig nem új akksikat építettem bele
  • Tölteni legalább háromszor annyi időbe telik, mint a sima modellt
  • 1400 mAh helyett 4200 mAh akkukapacitás
  • NAGYON MENŐ!

Az akksiteljesítményről még készíteni fogok pontosabb méréseket!

FRISSÍTÉS: 5 nap igen aktív használat után végül 2%-os akksitöltöttség után elkezdtem újra feltölteni. Elég sokat interneteztem, rádiót hallgattam, mind wifi-n és EDGE hálózaton. Telefonhívásokból is igen sokat bonyolítottam. Verdikt: igencsak jól bírja 3 akksival a telefon 🙂

Nem szaporítom tovább feleslegesen a szót, lássuk a megdöbbentő képeket!


7 hozzászólás

Mit szólsz?